Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Η Άννα Γούλα Πιό Επίκαιρη Από Ποτέ



Η “Άννα Γούλα” αποτελεί την πτυχιακή εργασία της Χαράς Κολαΐτη. Παίρνει «άριστα 10». Όπως διαβάζουμε στο galera.gr η Χαρά Κολαΐτη είναι νέα καλλιτέχνις, η οποία χρησιµοποιεί τις γνώσεις και τα ταλέντα της (µαθήµατα χορού, τραγουδιού, σπουδές ζωγραφικής) σε ένα άρτια ενορχηστρωµένο «One Woman Show», που αποτελεί και την πτυχιακή της εργασία. Η Χαρά επινοεί και κατασκευάζει την λαϊκοπόπ τραγουδίστρια Άννα Γούλα και κάνει εξαρχής σαφή τη θέση της και την άποψή της για τη σηµερινή τηλεόραση και το lifestyle. Η Άννα Γούλα είναι η λαοφιλής τραγουδίστρια µε τα στρας και τα ψηλά τακούνια της, που πονάει την Ελλάδα, προσεύχεται γι’ αυτήν στην Παναγιά, τραγουδάει γι’ αυτήν µε ουίσκι και καπνό και µε φόντο πάντα το γαλάζιο και το λευκό τής πατρίδας κατεβαίνει µέχρι και στις εκλογές, χωρίς όµως ποτέ να ξεχνάει από πού ξεκίνησε –της το θυµίζουν άλλωστε κάθε µέρα τα παιδιά των φαναριών.Οι κιτς αφίσες στο προαύλιο της Α.Σ.Κ.Τ., µε τις φωτογραφίες σέξι λαϊκής τραγουδίστριας σε ανάλογες πόζες, µας πληροφορούν: «Άννα Γούλα - Η πρέσβειρα του ξεφαντώµατος», στο κλαµπ Κωλοσέο, το ω µε ωµέγα!
Ακολουθώντας τις αφίσες κατεβαίνουµε στον σκοτεινό υπόγειο χώρο τής Σχολής, όπου προβάλλονται σε video wall από την εκποµπή «O-BEY» (λογοπαίγνιο µε το “obey”: υπακούω) τού καναλιού «MUD» (λάσπη) τα βιντεοκλίπ τής τραγουδίστριας Άννας Γούλα, κατά κόσµον Χαράς Κολαΐτη.

Η Χαρά Κολαΐτη είναι πολυτάλαντη νέα καλλιτέχνις, η οποία χρησιµοποιεί όλες τις γνώσεις και τα ταλέντα της (µαθήµατα χορού, τραγουδιού, σπουδές ζωγραφικής) σε ένα άρτια ενορχηστρωµένο «One Woman Show», που αποτελεί και την πτυχιακή της εργασία.
Η Χαρά επινοεί και πραγµατικά κατασκευάζει την λαϊκοπόπ τραγουδίστρια Άννα Γούλα: και µόνο µε το όνοµα που τής δίνει κάνει εξαρχής σαφή τη θέση της και την άποψή της για τη σηµερινή τηλεόραση και το lifestyle που αυτή επιβάλλει, προδιαθέτοντάς µας για σκληρή και εις βάθος σάτιρα, πέρα απ’ την πλάκα.
Η ίδια σκηνοθετεί, παίζει, τραγουδάει, σκηνογραφεί, γράφει τη µουσική και τους στίχους των τραγουδιών, και µε την πολύτιµη βοήθεια των φίλων της (εξαιρετικοί και ως ηθοποιοί) στήνει µια πολύ δυνατή παράσταση, προσεγµένη µέχρι την τελευταία λεπτοµέρεια. Ακόµα και στις αφίσες τής εν λόγω καµπάνιας έχουν δουλευτεί έξυπνα όλες οι λεπτοµέρειες. Από την απόλυτα ταιριαστή σκηνοθεσία και το ύφος τής φωτογράφησης, µέχρι την ανάλογη κιτσάτη γραµµατοσειρά.
Το «παιδί τού µόχθου», όπως αυτοαποκαλείται η Άννα Γούλα στους στίχους των τραγουδιών της, ξεδιπλώνει τη ζωή της µέσα από τα βιντεοκλίπ.

Γίνεται η λαοφιλής τραγουδίστρια µε τα στρας και τα ψηλά τακούνια της, αλλά πονάει την Ελλάδα, προσεύχεται γι’ αυτήν στην Παναγιά, τραγουδάει γι’ αυτήν µε ουίσκι και καπνό ενόσω εµείς παρακολουθούµε µε γέλιο και συγκίνηση, και µε φόντο πάντα το γαλάζιο και το λευκό τής πατρίδας κατεβαίνει µέχρι και στις εκλογές –«Vote for Anna»– χωρίς όµως ποτέ να ξεχνάει από πού ξεκίνησε –της το θυµίζουν άλλωστε κάθε µέρα τα παιδιά των φαναριών.
Στην επόµενη αίθουσα το styling αλλάζει δραµατικά. Βαρύτιµες κορνίζες µε ασπρόµαυρες φωτογραφίες τής Μαρίας Κάλλας από λαµπερά ενσταντανέ τής καριέρας της, προσωπικά αντικείµενα της Κάλλας κοµψά σκηνοθετηµένα, µας οδηγούν στην αίθουσα προβολής της δραµατικής ταινίας «Μαρίκα για πάντα». Μόνο που πρόκειται και πάλι για τη Χαρά Κολαΐτη που εδώ υποδύεται, µε µεγάλη πειστικότητα, τη Μεγάλη Ντίβα.

Πηγή άρθρου

7 σχόλια:

peslac είπε...

Φοβερή η Γούλα, την έχω ανακαλύψει εδώ και καιρό! (Τα πίνω όοοοολααα!!! χα χα χα)

Ό,τι πρέπει για να κοροϊδέψει κατάμουτρα όλες τις σκυλολαϊκοπόπ καρακαλτάκες που μας τρώνε τα αυτιά χρόνια τώρα...

Και, τώρα που βρήκα το χώρο, επίτρεψέ μου να πω ότι θεωρώ εντελώς ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ και ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥΣ όλους αυτούς που πιστεύουν τα ΠΑΝΤΑ στο ίντερνετ και νομίζουν ότι η Άννα Γούλα είναι όντως υπαρκτό πρόσωπο, σε σημείο να ανεβάζουν βιντεάκια της και να την κράζουν σαν trash!
ΒΛΑΜΕΝΟΙ!!! Ξυπνάτε επιτέλους!

Ξέδωσα και ησύχασα!

Prince Of The City είπε...

Βασιλη μου, εγω προσφατα την εμαθα και μαλιστα εμεινα με το στομα ανοιχτο!

Η καλυτερη επιθεση στις λαικουρες ε? Με τα ιδια τους τα οπλα.

Μπραβο της, ειναι ειδωλο. Γιατι θελει κοτσια να κανεις κατι που μισεις την εννοια του!!

Και ναι εχω δει κι εγω κατι ΒΟΔΙΑ στο YouTube που τη βριζουνε!

Αισχος!

D.Angel είπε...

Eίναι μεγάλη μορφή λέμεεεε
Χα χα χα φιλιά πολλά
respect κι από μένα

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Προσκυνώ Άννα!
Ακόμα περιμένω το mail σου με το πρόβλημα που σε απασχολεί! Ξέρεις τώρα...Ask The Cow, We Can Show You How!!!

Prince Of The City είπε...

D. Angel καλη μου ΦΙΛΑΚΙΑ :*

Αγελαδα μου, που πρεπει να στειλω το γραμμα μου, παρακαλω??

Ιοκάστη είπε...

Χαχα, είναι όντως πολύ καλή. Κι έχει πλάκα που κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την ειρωνεία της και την παίρνουν στα σοβαρά ;)

KitsosMitsos είπε...

Η Άννα Γούλα είναι πολλά βήματα μπροστά απ'όλους! Είναι θεά! Είχα την τύχη να την απολαύσω στο φεστιβάλ καλτ ελληνικού κινηματογράφου.
Και για να πούμε και κάτι προεκλογικό, είναι η μόνη Άννα που δεν συμπεριλήφθηκε στις λίστες των κομμάτων! Χαχαχα! Όλες οι άλλες...