Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Το Βογκητό Της Αττικής - Ή Αλλιώς "Dande's Inferno"

Ζώ στα Βόρεια Προάστια.

Από χτες κατά τις 1:00 μύριζε καμμένο.

Σήμερα, δεν υπήρξε ήλιος εδώ. Καπνιά μας έχει πνίξει κι η Ανατολική Αττική από δώ απέχει κανα 20χιλιόμετρο.

Τώρα, δεν έχουμε ουρανό - ούτε πουλιά να κελαηδούν.

Η φύση έχει αρρωστήσει σαν να πρόκειται να γίνει σεισμός ή καταιγίδα.

Τα ζώα, η πανίδα, η χλωρίδα, οι περιουσίες - το οξυγόνο.

Μπορεί το Σέϊχ Σου να 'χει καεί 2 φορές, μπορεί η Αχαϊα να 'γινε στάχτη, όμως εμείς, οι κάτοικοι της Αττικής υποφέρουμε κάθε χρόνο.

Δεν έχει μείνει τίποτα πλέον, από το 1995 που κάηκαν τα πάντα και η φωτιά σταμάτησε στα Βριλλήσια, δεν έχει μείνει τίποτα.

Μία φίλη μου μένει στον Διόνυσο, πολύ καλή μου φίλη, συμφοιτήτρια - τη νύχτα υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψει η οικογένειά της κι η περιουσία τους.

Ο ουρανός είναι κατακόκκινος. Η μυρωδιά της καπνιάς αρχίζει και μας πνίγει.

Αφήστε την Αττική μας ήσυχη, επιτέλους.

Αφήστε μας.

10 σχόλια:

MpinelikoMistress είπε...

Έλεος όμως κάθε χρόνο με αυτές τις φωτιές! Δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι τυχαίο το γεγονός! Στάχτη και μπούρμπερη θα γίνουμε στο τέλος! Άει σιχτίρ σιχάθηκα!

Anonymous είπε...

Ναι αλλα και συ ισως πατας και κατοικεις σε καμμενα,το ιδιο και η φιλη σου,το ιδιο και ο πρωθυπουργος και ολη η Αττικη στην τελευταια.Ολα αυτα ειναι αναμενομενα,εφοσον ενα μπουρδελοκρατος δεν εχει προσδιορισει ακομη τα βοσκοτοπια,τα δαση και τις παραλιες του.Η φυση δεν εκδικειται.Η μαλακια των ανθρωπων κανει τα πραγματα πιο δυσκολα.

Prince Of The City είπε...

Η φίλη μου πολύ πιθανό, αγαπητέ Ανώνυμε, εγώ ευτυχώς σε αυτό έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Και συμφωνώ πάραυτα όμως εμπλέκομαι συναισθηματικά και στεναχωριέμαι για τη κοπέλα, για τα ζώα, για όλους...

Νηρηιδα είπε...

του χρονου 8α μεινουν οι γλαστρες μονο.Αλλα δεν ανησυχω 8α φυτρωσουν παντου...σπιτια!
Και οσο ακουω αυτο το "εικαζεται"εμπρησμος.Ειπαμε μαλακες ειμαστε που δεν σας πεταμε ολους στην πυρα οχι λοβοτομημενοι...συγχιστηκα παλι γμτ

D.Angel είπε...

Στο ίδιο έργο θεατές!
Υπομονή
Μέχρι πότε;;;
Αγνωστο
Χαιρετώ σας

Ιοκάστη είπε...

Σιγά μην είναι τυχαίο, θέλουν απλά να χτίσουν τα πάντα...

Έχεις εν μέρει δίκιο Ανώνυμε, πολλά από τα σπίτια που κινδυνεύουν είναι παράνομα, τα ίδια λέω κι εγώ, μερικοί τα θέλουν και τα παθαίνουν και στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλοί ανεγκέφαλοι (και δεν ανήκουν φυσικά μόνο οι εμπρηστές και οι πολιτικοί σ'αυτή την κατηγορία αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες πολύ συχνά)...

Όμως δεν μιλάμε μόνο για αυθαίρετα. Όταν μια περιοχή έχει ήδη κατοικηθεί και τα οικόπεδα είναι νόμιμα (κακώς ή καλώς) δεν είναι και εφικτό ο κάθε ένας που θέλει να αγοράσει σπίτι να ψάχνει να βρει αν και πότε είχε καεί κι αν είναι λογικό να είναι νόμιμο το οικόπεδο που θέλει να αγοράσει (σκέψου την Παλλήνη πχ). Από την στιγμή που το κράτος αποφάσισε να το νομιμοποιήσει τέλος, πρέπει να το προστατεύει κιόλας.

Τώρα το γιατί πρώην δασικές εκτάσεις οικοπεδοποιούνται είναι άλλο θέμα και φυσικά διαφωνώ και εκνευρίζομαι με την αναισθησία του κράτους…

Είναι όμως σχετικά αναμενόμενο από την στιγμή που επεκτείνεται η πόλη και αυξάνεται ο πληθυσμός να δημιουργηθούν νέα οικόπεδα, είναι αν θες ανάγκη αυτό. Αλλά θα έπρεπε να γίνεται με σχέδιο, ώστε να προστατεύονται και τα δάση και οι άνθρωποι και να είναι όλα όχι μόνο νόμιμα αλλά και ουσιαστικά ωφέλημα για όλους – γιατί δεν νομίζω πως την βρίσκει κανείς να ζει σε τέτοια ατμόσφαιρα και να είναι τα πάντα καμένα γύρω του…

mermyblue είπε...

Επιστροφή στην κόλαση του Δάντη. Όπως τα λες. Τα δάκρυα είναι περιττά ίσως, αλλά ήρθαν να μας συναντήσουν μέσα στο αεροπλάνο που προσγειωνόταν στην Αττική. Αναταράξεις βίαιες και θλίψη. Και στάχτη καθώς κατεβήκαμε.

Και να προσπαθώ να μην σκέφτομαι εκδικητικά ή βίαια, αλλά προς τη λύση, γι αυτόν τον ΑΘΛΙΟ που ξεκίνησε αυτήν την καταστροφή και που θα τον βαραίνει το έγκλημα της θανάτωσης τόσων ζώων και ίσως ανθρώπων. Δεν μιλάω καν για υλικές απώλειες.

Όσο για τους σταδιακούς αποχαρακτηρισμούς δασών στην Αττική και τη μετατροπή τους σε οικόπεδα ευθύνη έχουν πολλές κυβερνήσεις πριν από αυτή, και της μίας και της άλλης πλευράς. Λίγο πολύ, όλη η νέα Αττική είναι καταπατημένη και αποχαρακτηρισμένη. Και εμείς συνένοχοι, εκουσίως ή ακουσίως.

Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε...

Prince Of The City είπε...

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας, παιδιά!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Εγώ θα πω ό,τι έχω πει στα περισσότερα ιστολόγια....
ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!

Prince Of The City είπε...

Περιεκτικότατο και ουσιαστικό!!