Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

I - The Pinball Wizard

Οχι, σίγουρα δεν είχε εμένα στον νου του ο Ελτον Τζον όταν τραγουδούσε το ομώνυμο για την ταινιάρα "ΤΟΜΜΥ", αλλά μπορώ να πώ πως το φλίπερ είναι από τις πλέον λατρεμένες μου ασχολίες.

Οταν μεγάλωσα και έγιναν ανάρπαστα, το 'ριξα στο Virtual Pinball.

Σήμερα έχω δωράκια για σας και 3-4 pinballs για να κατεβάσετε και να τρελλαθείτε με τις ώρες να παίξετε! Αν θέλετε πρώτα να εξοικιωθείτε με το πώς παίζεται το φλίπερ (τις αποστολές και λοιπά) μιά καλή λύση είναι να δοκιμάσετε το pinball των Windows XP.

Το πρώτο είναι παλιό, χάνεται στα βάθη των αιώνων, και χωμένο στις καρδιές του classic arcade player, όπως ήμουν κι εγώ παιδάκι (από τους τελευταίους που γνώρισαν τα 4 χρώματα στα games, καθώς και τις τεράστιες δισκέτες, και τα DOS και τη LOGO και λοιπά).

Είναι το Pinball PSYCHO. Από την Codemasters Interactive (hint hint hint).

Παίζει καλά σε παλιά μηχανήματα, μέχρι του 2002 τοπ... Κρίμα, γιατί είναι το ωραιότερο φλίπερ σε concept και χειρισμό από όλα τα άλλα στο είδος του. Του βάζω 10/10... Αν είσαι μεγαλύτερος από 22 ετών, και έχεις πετύχει τους υπολογιστές όταν ακόμη δεν είχαν τίποτε άλλο παρά Windows 3.1, τότε βρήκες τη πρέζα σου. Το "ΨΥΧΩ" έχει 4 διαφορετικά τραπέζια για να διαλέξεις αυτό που θες να παίξεις, ή μπορείς να παίξεις όλα τα τραπέζια με τη μία. Αρκεί να ξεκλειδώσεις τις πόρτες με τη μπαλίτσα σου.

Το μεγαλύτερο κρίμα είναι πως ενώ η Codemasters υπάρχει ακόμη, και παρά την επιτυχία της Ψυχούς στο πρόσφατο παρελθόν (το παιχνίδι είναι του 1995), δεν έχουν σκεφτεί (;) να το επανεκδώσουν για XP.

Το δεύτερο είναι πιό καινούργιο, εννοείται, παίζει σε ΧΡ, και είναι κι αυτό δωρεάν και πωρωτικό αν σου αρέσει η Formula 1. Το μόνο κακό είναι πως λόγω παλαιότητας έχει μόνο Michael Schumacher και David Coulthard, Ferrari και Mc Laren αντίστοιχα. Το τραπέζι είναι εντυπωσιακών γραφικών, καθώς η μηχανή στην οποία φτιάχτηκε το εν λόγω φλίπερ, μπορεί ο καθένας να προσπαθήσει να φτιάξει ένα. Εδώ, όμως, το ότι το παιχνίδι είναι freeware και δεν έχει καν ένα κουμπί για donation, πιστεύω πως το "ρίχνει". Αξίζει να το πληρώσεις εκατό φορές.

Το τρίτο, είναι το νέο μου απόκτημα. Φτιαγμένο το 2000 από την αγαπημένη μου Sierra Interactive, ήρθε το 3D Pinball Thrillride. Λόγω καλύτερου developing (άλλο Sierra κι άλλο Seklana) έχω και screenshots πάρε πάρε από την Gamespot.

Αυτό το τραπεζάκι, θυμίζει ΠΟΛΥ τη "ΨΥΧΩ", καθώς έχει και κρυφές πίστες. Κι αν στο F1 πρέπει να κάνεις... best lap, σε αυτό πρέπει απλά να διασκεδάσεις. Φανταστικά γραφικά, fullscreen και window mode, με συγκρουόμενα και ανεμόμυλους, τραινάκι του φόβου, κρυφές πιστούλες με puzzle χαρακτήρα, κολπάκια διάφορα, νεροτσουλήθρες, ακόμα και ... καντίνες!

Καθηλωτικό, αλλά όχι δωρεάν. Το βρήκα σε torrent όμως και το ανέβασα κάπου για σας για να το δοκιμάσετε.

Αν όμως σας αρέσει πολύ, καλύτερα να το αγοράσετε.

Όπως όλα τα παιχνίδια που ανέφερα: για να τα παίξετε πρέπει να διαθετετε WinRar για την εξαγωγή των αρχείων σε φάκελλο, και μετά να κάνετε ή setup, ή να βρήτε το executable (.exe) του κάθε παιχνιδιού. Δε χρειάζονται crack/patch/keys και λοιπά.