Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Τα χαμένα γενεαλογικά δέντρα των σύγχρονων ψαριών

Κάντε κλικ να μεγεθύνετε.

"HISTORY UNVEILED - THE QUEST FOR THE LOST GENERATION"

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Οχι, δεν είναι podcast του National Geographic. Είναι έρευνα του CNN, για τους χαμένους Προγόνους, των γεμάτων καφασιών ψαριών και μαλακίων (διφορούμενο).

Να ευχαριστήσω τον Laplace για την.. "άδεια" να μεταφράσω το εν λόγω κείμενο. Κυρίως επειδή είναι πολύ αστείο, και αξίζει να το τυπώσετε κάπου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ -

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΕΑ.

"Λέγεται, πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., επίσης γνωστοί στα μοντέρνα Ελληνικά ώς γάβροι, έχουν προγόνους στον Αμερικανικό Στόλο. Ακούγεται παράξενο, κι όμως ναι, είναι αληθινό!

Ταξιδεύοντας πίσω στις παλιές ημέρες όπου ο Αμερικανικός Στόλος έπιανε στο λιμάνι του Πειραιά, γινόταν το γνωστό Γαμήστε Πληρώστε Ευχαριστούμε για τη προτίμηση για να διώξουν τη καθημερινή τους σύγχιση από τα μυαλά τους. Ετσι, πήγαιναν στα πορνεία που ήταν πάνω στο Πειραιώτικο Λιμάνι, εκεί δηλαδή που δούλευαν οι μητέρες των γάβρων, ως πόρνες για να κερδίσουν το ψωμί της ημέρας.

Ναι, αγαπητοί μου αναγνώστες, είναι ΑΛΗΘΕΙΑ!

Μετά από αυτές τις συνεχείς.. "μαθητείες" και μετά από δεκαετίες ζευγαρώματος με τις μητέρες των γάβρων, η νέα γενιά γάβρων, λέγεται, πως είναι σε αναζήτηση για να βρούν τους πατέρες τους. Οι Αμερικανοί ναύτες-πατέρες τους, είναι κι εκείνοι σε θέληση να βρεθούν για άλλη μιά φορά με τα αγαπημένα τους παιδιά, ξεκινώντας μία αναζήτηση γενεών.

Δύο χρόνια πριν, ήταν η στιγμή που αμφότερες οι μεριές αποφάσισαν να γνωριστούν. Ετσι, όταν η ομάδα στρατιωτών του Μιζούρι, έπιασε λιμάνι στον Πειραιά, εκπρόσωποι της Θύρας 7 πήγαν εκεί ώστε να καλωσορίσουν τους κάποτε χαμένους πατέρες τους, ελπίζοντας να γνωριστούν καλύτερα, π.χ. Πατέρες (Αμερικάνικος Στόλος) και γιοί (γάβροι).

Μάλιστα, υπήρξε και ζωντανή κάλυψη από το κανάλι TV MAGIC, το οποίο ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, αλλά δεν φάνηκε φως στην αναζήτηση των παλαιών ριζών της γενεάς. Δυστυχώς, πατέρες και γιοί δεν είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν πρόσωπο με πρόσωπο, καθώς κι οι γάβροι να μάθουν την πραγματική ταυτότητά τους. Πάντως, η ίδια συνάντηση θα επαναληφθεί στο κοντινό μέλλον, όπου κι οι δύο πλευρές (κυριότερα οι γάβροι) θα θελήσουν να μάθουν τους μοναδικούς αληθινούς πατέρες τους."

Πριν προλάβετε να με κράξετε, κατεβάστε την εικόνα στο PC σας κι αν ξέρετε Αγγλικά (αμφιβάλλω αλλά ποτέ δε ξέρεις) διαβάστε τα δύο κείμενα να δείτε πως δεν έβαλα ούτε μία δική μου λέξη. Κι η προσφώνηση "γάβροι" υπάρχει στο αμερικανικό άρθρο πολλές περισσότερες φορές.

Τί να πώ πιά.

Λαός του κώλου, απόγονοι του στόλου.

Καλή όρεξη.