Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Δύο Υπέροχα και Δωρεάν Tweaks για Windows XP...


Όταν έρχεται η μαύρη ώρα να κάνουμε φορμάτ... πάντα μία σκέψη μας ταλανίζει: Και πόσες ώρες θα φάω να ξαναπεράσω τα προγράμματά μου; Πόσην ώρα μέχρι να ξανακάνω τις ρυθμίσεις μου; Να βάλω τα themes μου (ή όπως εγώ π.χ. που ντύνω τα XP μου VISTA);

Η αλήθεια είναι πως τα Παράθυρα, είναι το πιό διαδεδομένο λογιστικό για όλους τους απλούς χρήστες που δεν είναι απαραίτητα επαγγελματίες ώστε να αναζητήσουν την ασφάλεια - αποστείρωση του Mac ή που δεν θέλουν να βάλουν κουτσούς πιγκουϊνους στο PC τους.

Το 2001 (αν δεν απατώμαι) όπου κυκλοφόρησε η πρώτη κόπια των XP, μέχρι και σήμερα που φτάνουμε στο Service Pack 3, δεν έχω δεί αλλαγές ουσιαστικές στο λογισμικό των Windows.

Ωραίο είναι το Κέντρο Ασφαλείας, και κάτι άλλα μικρά πράγματα, όμως ακόμη λείπουν 2 επιλογές από το Context Menu των Windows και οι οποίες με ώθησαν να σας τις παρουσιάσω, αφότου τις δοκίμασα.

Και οι 2 εφαρμογές είναι δωρεάν και πανάλαφρες σε χρήση δίσκου και μνήμης RAM.

  • UNLOCKER

Πόσες φορές πηγαίνετε να διαγράψετε/μετακινήσετε/ διαγράψετε ένα αρχείο και τα Windows σας το απαγορεύουν, κάνοντας τη δουλειά σας σαλάτα και μοιράζοντας folders εδώ κι εκεί;

Πάμπολλες!

Ο Unlocker είναι ακριβώς αυτό που λείπει από τα Windows μετά από την πόρτα του "Δεν είναι δυνατό να μπλα μπλα..." -- Ξεκλειδώνει, τερματίζει, μετακινεί, διαγράφει. Με ένα κλικ.

Το εγκαθιστάτε, το αφήνετε να τρέχει στο backround, και όταν τα Windows σας ρίξει τη ... Πόρτα! αυτό θα ανοίξει έναν διάλογο μαζί σας με το αρχείο και με το πρόγραμμα το οποίο το χρησιμοποιεί.

Οπως πάντα, υπάρχει και η επιλογή "Χωρίς Ενέργεια".

Το σάϊτ του προϊόντος είναι εδώ!

  • EXTENSION CHANGER

Τα τερτίπια των Windows τα ξέρουμε!

Πολλές φορές μας ανακατώνει τις προεκτάσεις των αρχείων, ή απλά δε μπορεί να τις διαβάσει.

Επίσης κάτι που λείπει από τα ανακατωσούρικα Windows λοιπόν είναι αυτό το δωρεάν προγραμμάκι (βάρους 335ΚΒ) το οποίο το τρέχετε όποτε εσείς θέλετε.

Βάζει την καταχώρησή του στο Context Menu και με ένα κλικ ανοίγει το παραθυράκι που μας αναφέρει την ήδη εφαρμοσμένη προέκταση, κι ένα κουτάκι για να την αλλάξετε.

Παραδείγματος χάρην, σήμερα έκανα scan με το HiJack This και θέλησα να σώσω το log ώστε να το επεξεργαστώ αργότερα.

Τα Windows είχαν τη φαεινή ιδέα να μήν εφαρμόσουν μία προέκταση στο αρχείο, με αποτέλεσμα να έχει ώς τύπο αρχείου "ΑΡΧΕΙΟ".

Δεξί κλικ, αλλαγή στο κουτάκι γράφοντας txt, πατάμε ΟΚ και το αποτέλεσμα είναι πασιφανές.

Το σάϊτ για να κατεβάσετε και να διαβάσετε κι άλλες πληροφορίες για το προγραμματάκι, είναι εδώ!

Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα!

Αφήστε τα σχόλιά σας εάν τα δοκιμάσετε!