Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Ντύστε τα XP σας Vista χωρίς crack και χωρίς κόστος, μέσα σε 30'!

Σήμερα ξύπνησα με τα καλά μου! Οπότε έχουμε ένα απόλυτο tech post με τις οδηγίες που θα χρειαστείτε για να ντύσετε τα XP σας (απαραίτητα με Service Pack 2) στο απόλυτο Vista OS χωρίς να παρανομήσετε με κρακάκια, ή να πληρώσετε. Ξεκινούμε ως Βέφες της τεχνολογίας!

Πρέπει να έχετε:

  • Εναν browser
  • Εναν downloader (του Mozilla ή του IE ή κάποιον third party)
  • Windows XP Service Pack 2 (Ελληνικά ή Αγγλικά)
  • 512 mb μνήμης RAM (για να τρέχει καλά το παραμύθι)
  • Όρεξη

Πρώτο Μέρος: Το απόλυτο κοστούμι!

Το Vista Customization Pack 3,6 είναι το καλύτερο φόρεμα που μπορείτε να βρείτε.

Δεν διαγράφει τα αρχεία του λογισμικού των XP, απλά τα βάζει σε έναν φάκελλο ακέραια, και η διαδικασία είναι απόλυτα αναστρέψιμη με το Προσθήκη/Αφαίρεση Προγραμμάτων.

Είναι καθαρό απο Ιούς και τέτοιες μαλακίες.

Εγώ το "δουλεύω" 2 χρόνια, ήδη και ουδέποτε βάρυνε το PC μου.

Πάμε πρώτα να το κατεβάσουμε εδώ, την αγαπημένη μας Softpedia. Το βάρος του zip είναι 50-60 mb, με μιά ταχύτητα 768 δε θα περιμένετε πάρα πολύ.

Μόλις κατέβει, κάντε extract/εξαγωγή σε έναν φάκελλο στην επιφάνεια εργασίας σας (μόλις τελειώσει το νταβαντούρι της εγκατάστασης θα το διαγράψετε).

ΒΑΣΙΚΟ: Κλείστε FIREWALL, ANTI-VIRUS, ANTI-SPAM κλπ προγράμματα, αλλιώς δε θα εγκατασταθεί πλήρως.

Ξεκινήστε την εγκατάσταση και ακολουθείστε τα βήματα.

Μετά πρέπει να κάνετε reboot το PC σας.

Μόλις γίνει αυτό, κάντε δεξί κλικ στην οθόνη σας, Ιδιότητες/Properties και διαλέξτε το Aero Theme που προτιμάτε.

Αν έχετε κάποιον startup manager σαν το Quick Start-Up αποεπιλέξτε την entry για Shell Icon Cache (αλλιώς σε κάθε reboot θα επαναφέρει το κλασσικό align των εικονιδίων).

Αυτό ήταν.

Μέρος Δεύτερο: Start Up Menu

Όπως κάθε Vista που σέβεται τον εαυτό του, θα ήθελε ένα πραγματικά λειτουργικό Start Up Menu, έχουμε βρεί το καλύτερο. Δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του Vista Customization Pack.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι Windows XP.

Το πρόγραμμα είναι freeware αλλά υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης σε Pro με κάποια χρήματα. Προσωπικά, δε νομίζω πως είναι αναγκαίο.

Το προτίνω και σε χρήστες που το μενού εκκίνησης ανοίγει πολλές καρτέλες στο all programs - αυτό το μικρό tweak δε χάνει τίποτα, έχει μπάρα κύλησης για να βλέπετε όλα τα προγράμματά σας, και μπάρα αριστερά με τα pinned items, τα Recent, τα εγγραφά σας, τα βίντεό σας, τις εικόνες σας.

Υπάρχει δυνατότητα καρτελών σε All Programs, Quick Start, Autorun, επιλογή/αποεπιλογή Shut Down buttons, εισαγωγή εικόνας - ονόματος χρήστη, γρήγορη πρόσβαση στο μενού Run/εκτέλεσης, Zoom In - Zoom Out, και μενού Customize.

Εδώ, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα flash demo του προγράμματος.

Κεντρική Σελίδα Vista Start Menu - DOWNLOAD LINK

Μόλις κατέβει, το τρέχετε, του επιτρέπετε να ανοίγει μαζί με τα windows και μετά το αφήνετε να Launch. Μπορείτε να ξεφωρτωθείτε το εικονίδιο στη system tray με δεξί κλικ, καθώς και να έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες του (αν τελικά επιλέξετε να υπάρχει εκεί).

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο το post, για απορίες αφήστε comment, ή επικοινωνήστε μαζί μου εδώ.

Καλή διασκέδαση!