Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

RSS Bandit -- Ένας reader γιά όλους!


Πριν από αρκετό καιρό, κρατιόμουν σε επαφή με τα blogs και τις σελίδες που έχουν feed με mail delivery και follow up τα σχόλια στα οποία συμμετείχα ή με ενδιέφεραν για να τα παρακολουθώ.

Βρήκα το rss bandit όμως κι η αλήθεια είναι πως με βοήθησε πολύ, και είναι ταχύ -- αν εξαιρέσεις τα προβλήματα που συχνότατα έχουν στον συγχρονισμό οι feeds.

Βλέποντας καθημερινά τους subscribers που διαβάζουν το Blog μου (χάϊ παίδες να 'στε πάντα καλά) είδα πως σχεδόν κανείς δε χρησιμοποιεί software rss reader. Ίσως το 1% να το κάνει.

Θα σας παρουσιάσω το προγραμματάκι με τα δικά μου μάτια, κι αν σας αρέσει, ή αν παρακολουθείτε πολλά στη μπλογκόσφαιρα κι όχι μόνο, νομίζω θα σας λύσει τα χέρια.

Η εγκατάσταση της εφαρμογής παίρνει πολύ λίγο χρόνο και δεν χρειάζεται ούτε να κάνεις λογαριασμό, ούτε τίποτα - είναι απολύτως freeware χωρίς περιορισμούς και κρυμένους όρους.

Για να προσθέσεις μία RSS Feed (το πρόγραμμα "παίρνει" XML, Atom, RSS 2.0 κι ότι άλλο θέλεις) απλά πατάς το κουμπί NEW πάνω αριστερά και σου εμφανίζεται ο Feed Wizard.





Εσύ βάζεις το URL που περιέχει μία πηγή





Κι αυτό κάνει τη δουλειά του. Μόλις την προσθέσεις, αυτό θα ψάξει αυτόματα τη πηγή. Μερικές φορές κολλάνε οι feeders αλλά με μιά δεύτερη απόπειρα, όλα γίνονται!




Το πρόγραμμα έχει την επιλογή όταν πατάς το Χ να κάνει ελαχιστοποίηση ή να κλείνει, έχει επιλογή χρόνου όσο θες για να τσεκάρει για νέα updates στις πηγές σου, και το βασικότερο, είναι πολύ ελαφρύ.

Μπορείς να φτιάξεις φακέλλους, να διαγράψεις κάποιες ήδη διαβασμένες πηγές.

Εχει ενσωματωμένο browser (τα βασικά, μη νομίζετε πως θα ανοίξει κάθε είδους flash σαν βίντεο από youtube, ή flash players όπως κατά καιρούς έχετε δει στο μπλογκ μου), είναι φιλικότατος, γρήγορος, και βολεύει σε feeds που δεν είναι full ορατές.

Οταν θα αρχίσετε να το δουλεύετε, θα μοιάζει κάπως έτσι:


Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Δεν έχω να πω κάτι άλλο, μπορείτε να το κατεβάσετε από το site του ΕΔΩ!

Ενα hint για τους μή "μαθημένους" χρήστες του Mozilla Firefox για τα αρχεία ροής

Όπως θα ξέρετε, ο firefox έχει τη τρομερή ικανότητα να γενά αρχεία ροής Atom, όπου κι αν είναι πιθανό να βρεθούν!

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Παράδειγμα: Εδώ είναι ο τρόπος που εμφανίζεται η διεύθυνση του blog μου - κι άν πατήσεις το σημάδι της ροής θα σε παραπέμψει στον ενσωματωμένο του reader. Τί γίνεται όμως όταν θές μία ροή, αλλά όσο και να ψάξεις στη σελίδα δεν υπάρχει εμφανές εικονίδιο κάποιας ροής;

Απλά. Λες στον firefox να σου ανοίγει αυτές τις ροές με το Rss bandit, ή με άλλο πρόγραμμα διαχείρησης ροής που μπορεί να έχεις στη κατοχή σου.

Από τις επιλογές του Firefox, πάς στη καρτέλα "Αρχεία Ροής" και σημειώνεις τη δεύτερη κουκκίδα. Πατάς "Επιλογή εφαρμογής" και ψάχνεις στο directory σου το κεντρικό .exe της εφαρμογής διαχείρησης. Και πατάς ΟΚ. Οταν ξαναπατήσεις το σημαδάκι στη μπάρα διεύθυνσης, θα πεταχτεί το RSS bandit και ο Feed Wizard του. Τόσο απλά!




Κάτι μάθαμε και σήμερα LOL !

Αν σας άρεσε το άρθρο, ή αν έχετε κάποια απορία μη διστάσετε να αφήσετε ένα Κομμέντιο.

Να έχετε μία όμορφη μέρα!!